Slider Glas2ny
Slider_glas2ny
Katarina öppnar Flaska

Hösten 2023 PROGRAM

I samarbete med olika fina restauratörer

NYTT PROGRAM

KIUU

KIUU står för kunskap, inspiration, umgänge och upplevelse. Det är mitt koncept som jag gärna vill förmedla under en provning.

Kunskap står för att jag alltid vill att man får med sig fakta om historien och tillverkningen bakom en dryck för att kunna uppskatta den mer.

Inspiration står för att jag vill inspirera er till att prova mer. Om det är hemma, med mig eller med någon annan spelar ingen roll, huvudsaken är att ni lär er mer. Men jag hoppas även att ni blir inspirerade att prova nya drycker som ni kanske inte visste att ni tyckte om.

Umgänge står för att på mina KIUU-provningar kan man komma själv, man behöver aldrig sitta själv och man finner alltid någon att prata med. Mina provningar är opretentiösa och vem som helst ska kunna känna sig bekväm hos mig.

Med den kombinationen önskar jag skapa en Upplevelse som jag hoppas du finner väl värd sina pengar och väl värd att besöka igen.

NYHET! Det går att betala med Nysam Presentkort på eventen!

Juli

29 Bli bästis med bubbel på Gysinge Herrgård

Kom som du är eller bjud med dina vänner på en bubbelprovning och en fantastisk smakupplevelse. Bubbel är så mycket mer än bara en festlig dryck. Det finns en lång och spännande historik bakom drycken som erbjuder många olika smaker och karaktärer.

• Prova bubbel från olika länder

• Lär dig skillnad mellan cava, prosecco och champagne

Förutom en fantastisk smakupplevelse i en magisk miljö som Gysinge Herrgård står för, så kommer du få lära dig om provningsmetodik och med hjälp av den prova olika viner och se vad som är unikt med varje dryck. Smaka, dofta och prova dig fram mellan dryckerna som står framför dig, och lär dig skillnaden mellan prosecco, cava och champagne

Till bubblorna bjuds det på härliga tapas och tilltugg.

Ett unikt tillfälle för dig och dina vänner att bli bästis med bubblor!

https://billetto.se/e/bastis-med-bubblor-biljetter-831496?utm_source=billetto+advertising&utm_medium=share&utm_campaign=eventpage+share&utm_content=5ALL

 

Augusti

Höstens program startar snart

September

1, 2 Gårdskök på Lindeborgs Eco Retreat

David Arvidsson från Prospero https://prospero-restaurant.se/ gästar oss. Köksmästare Peter Andersson (f.d. Volt) har plockat med David säsongens goda råvaror från trädgården och David har skapat en härlig meny av detta. Jag har satt ihop vinpaket med viner som är från mindre hållbara familjegårdar i Europa och dricker man alkoholfritt så får man drycker från lokala producenter samt en del som jag skapar från gårdens frukt och bär.

För mer information och bokning: https://www.lindeborgs.com/vart-kok

9 Tequilaprovning Skara Stadshotell

En underbar och annorlunda smakupplevelse!

På den här provningen får du höra historien bakom tequila, du får lära dig om agave – råvaran för att göra tequila och du får lära dig skillnaden mellan olagrad och lagrad tequila.

Vad får du under provningen:

  • Prova olika tequila
  • Lär dig skillnad mellan blanco, reposado, añejo
  • En upplevelse med ledning av en professionell tequila maestro

Det här lär du dig under provningen:

  • Tequilans mytomspunna historik
  • Tillverkning av tequila
  • Lagring av tequila

Provningen startar 19.00

Ålder 18+

Plats: Restaurang Julia

Biljett: https://billetto.se/e/tequila-provning-biljetter-847120?utm_source=Billetto&utm_medium=Search&utm_campaign=Direct+Search&utm_content=SE+Search+Widget

16 Ost- och vinprovning

2 goda ting i ett!

Vi inleder med historik och provning kring de viner som ni får till ostarna. Det kommer att vara både torra och söta viner och vi pratar kring smakerna och hur man får till en god kombination.

Elisabeth Moglia på Elisabeths Praliner kommer att guida er igenom ostens värld med historik och tillverkning samtidigt som ni får prova olika sorters ostar. Innan Elisabeth startade Elisabeths praliner i Nyköping så har hon arbetat med egen ostbutik och ostprovningar i Enköping. Det kändes naturligt att vi då även gör en sådan här provning ihop med hennes expertis kring ost och mina tips kring viner till.

Sedan släpper vi loss er att smaka ost ihop med vin och hitta just er favoritkombination.

585 kr inkluderar flera olika sorters ostar med tillbehör, vinpaket á 4 olika viner och massor av kunskap.

16 september kl. 16-18.30, Lilla Matsalen, Nyköping Strand Utbildningscentrum.

https://digitalanykoping.se/produkter/upplevelser/16-9-2023-ost-och-vinprovning-med-elisabeths-praliner/

På gång, ej lanserat.

22 Champagnemiddag i samarbete med BonneBox

I samarbete med Solbacka Krog och Rum har vi komponerat en meny i kombination med champagne. Ni kommer att få lära er mer om champagne och olika stilar där Marie från BonneBox kommer att kåsera om sina upplevelser i Champagne och om de producenter hon har träffat. Katarina kommer att prata om smaker, hur man kan para ihop mat och dryck och berätta varför champagne är en ypperlig dryck till mat och inte bara för att skåla med.
En kväll i champagnens tecken som Coco Chanel en gång uttryckte det

”I only drink champagne on two occasions. When I’m in love and when I’m not.”

Dvs. finns alltid ett tillfälle för champagne!

Mer information om meny och bokning kommer.

30 Gårdskök på Lindeborgs Eco Retreat

Gården får besök av Jonas Hammar och menyn kommer att genomsyras av ett starkt äppeltema. Jonas Hammar arbetar till vardags på Landshövdingens Residens i Nyköping och har en lång bakgrund som kock. Till äppeltemat har jag letat reda på lite nya drycker och det blir äpple serveras lite olika sätt.

För mer information och bokning: https://www.lindeborgs.com/vart-kok

 

Oktober

7 Guidad tur på Fotografiska med vinprovning och middag

Vi kommer att bli guidade i utställningshallarna på Fotografiska och njuta av konstverken. I dagsläget har de bara släppt en av hösten utställningar som är Peter Lindbergh, Lightness of Being https://www.fotografiska.com/s… men fler kommer och de kommer alla vara bra som det är på Fotografiska. När vi har njutit klart av utställningarna kommer vi att gå till vårt chambre séparée där ni kommer att få prova vin – temat kommer att vara exceptionella vinmakare som arbetar hållbart. Efter provningen kommer vi att äta tillsammans i Bistro Bread and Wine. Middagen är av konceptet sharing med flera olika små rätter. Jag har valt ut drycker som passar till rätterna så under middagen blir det även ett lättsamt prat kring mat och dryck i kombination. Dryckerna kommer att vara både vin och alkoholfria kreationer.

https://billetto.se/e/vinprovning-pa-fotografiska-biljetter-837400

13 Choklad- och vinprovning

Elisabeth Moglia på Elisabeths Praliner kommer att guida er igenom chokladens värld med historik och tillverkning samtidigt som ni får prova olika sorters choklad.

När ni har lite kunskap om chokladen och fått känna dess olika smaker så får ni prova olika viner, både torra och söta som kommer att passa på olika sätt till chokladen.

Även med vinerna får ni lite bakgrundsfakta i form av vinhistorik och hur smaker passar ihop.

Sedan släpper vi loss er att smaka choklad ihop med vin och hitta just er favoritkombination.

500 kr inkluderar flera olika sorters choklad, vinpaket á 4 olika viner och massor av kunskap.

13 oktober kl 19-21 Hellmanska Gården

https://digitalanykoping.se/produkter/upplevelser/13-10-2023-choklad-och-vinprovning-med-elisabeths-praliner/

20, 21 Gårdskök på Lindeborgs Eco Retreat

Karin Sundgren, kock och författare har gäst denna helg och har komponerat en härlig meny av det gården kan erbjuda. Karin vurmar mycket för att ta vara på mat och har skrivit bl.a. boken No waste, just taste som även vann Gourmand Awards https://www.bokus.com/bok/9789189007789/no-waste-just-taste/

Till Karins meny har jag valt ut goda drycker från småskaliga producenter, en del av det alkoholfria har jag skapat från det Köksmästare Peter Andersson (f.d. Volt) har odlat på gården. Serveringen sker i det vackra orangeriet och man får höra Carl Lindeborg berätta om arbetet på gården.

För mer information och bokning: https://www.lindeborgs.com/vart-kok

 

November

22 Julig provning på Hellmanska Gården

3 goda ting i ett!

Elisabeth från Elisabeth’s Praliner och Katarina från Spirit by Me bjuder in till en julig upplevelse.

Kom och koppla av en stund och samtidigt njut av goda saker. Vi bjuder på choklad, praliner och olika typer av dryck som är förknippad med julen. Det blir en överraskning vilka drycker men något gott portvin kommer det att bjudas på i alla fall.

För mer information och bokning: https://digitalanykoping.se/produkter/upplevelser/22-11-2023-choklad-praliner-och-julensdrycker/

Åldersgräns: 18 år.

Varmt välkommen/Katarina, katarina@spiritbyme.com, mobil 0735-464689